Vårvindar friska leka och......

Vilket härligt vädet när solen äntligen tittar fram......försöker tillbringa så mycket tid ute som det bara går. Det blir många promenader med min lilla fyrbenting och ibland får vi även med oss någon mer familjemedlem.
Passade även på att mocka trädgården nu när all snö smält bort. I söndags kväll var vi hemma hos Margareta (uppfödaren), meningen var en lekstund med syster Ella men hon var nog på G för löp så vovvarna hade andra planer. Fick istället hälsa och leka lite med tre av hennes andra pudlar, så Pepsi var nog rätt nöjd ändå för oj vad trött han var när vi kom hem.
På de flesta promenader väljer vi att gå i kohagarna nu innan det blir kosläpp, de är jättestora och spännande för en liten pudel.

Trimmer...

Eftersom det blev lite akut så beställde jag en billig variant men som hade ett gott kundbetyg.
Fick hem den idag och provade lite på morrisarna, tyckte den lät en del men klippte bra. Jobbade hela helgen så då hanns det inte med så mycket mer än matlagning och promenader.
I måndags åkte familjen till Romme och åkte slalom hela dagen, jag valde att vara hemma eftersom jag är rädd om mitt knä. Dagen bjöd på ett strålande väder så det blev många härliga promenader.
Ett vårtecken i hagen är när hästarna väljer att lämna hö för att äta gräset......och hemma när baklusten kommit för en fika i solen.
I tisdags var det åter dax för den årliga brandkårsuppvisningen i Norrköping, jag,Oscar och Viktor åkte dit Pepsi fick följa med för lite socialisering. Vi sällskapade oxå med svärmor, Henrik och Albin.
Pepsi tyckte det väldigt spännande med alla barn och framför allt med polishunden som jagade boven, då kunde han inte vara tyst utan började prata med den. I onsdags var jag först inne på p-möte med tråkiga besked att det ska bli nedskärning på jobbet (jag inte drabbad) så när jag kom hem tog jag med mina småkillar på skogpromenad för att rensa skallen. När jag kom hem var Pepsi lerig från tass till svans så det blev en skön dusch med nytt schampo och balsam. Efteråt föning så han blev som en boll, men uj vad gott han luktar.
Och idag torsdag fick jag besök av min kompis och hennes dotter, först fick de rida medans jag sov ut för att jobba natt och sedan lunchade vi och fika innan det blev dax att fara med tjejerna till frissan. Snacka om att man blev förvånad av att det var vitt ute, vackert men kanske lite onödigt. Pepsi älskar snön men idag var den jobbig och bara klumpade ihop sig på benen.

Trimmat och klart

Har idag rakat tassarna på Pepsi helt själv för första gången, annars brukarna någon i familjen hålla honom i famnen men gillar inte att var beroende av någon så då provade jag själv. Han var så duktig låg eller satt nästan helt stilla hela tiden. Framtassarna är svårast då han vill vara med och pussa på mina händer.
Då jag aldrig ägt pudel innan eller rakat djur äger jag bara denna lilla maskin. Fungerar super till tassar, rumpa, magen och lite på nosen, så där är mitt lilla problem. Pepsi har börjat få så tjock päls i ansiktet och halsen att den mest vill tugga och jag tvingas nog köpa en ny maskin. Gillar min lilla mini pet då den är lätt, tyst, smidig och framför allt sladdfri. På marknaden finns det oändligt med apparater och priser, så nu tvingas jag nog ta hjälp av bättre vetande människor. Jag återkommer med vilken maskin det blir......

Alla hjärtans dag.....<3

Varför så mycket kärlek en dag om året när det finns 364 till. Man bör ge lika mycket kärlek till sina nära och kära varje dag i livet och visa hur mycket de betyder. De som tjänar mest på den 14/2 är affärerna....Nu tycker nog de flesta att jag är tråkig men lite firar vi hemma oxå fast jag tycker det är lite fel.

Smutsigt...

Den vackra snön håller på att försvinna och all smuts kommer fram. Grusvägarna är nakna och hunden blir jättesmutsig. Men det finns inget väder som hindrar för att gå promenader. Så då får vi traska inne i skogen istället.
Vi provade oxå att gå över gärdet men rackarns vad jobbigt det var när inte skaren höll. Pepsi kunde gå men inte springa för då gick även han igenom. En dag när vi var ute i skogen hittade Pepsi ett snötroll som först var lite konstigt då det aldrig stått där innan.
Gömde lite godis runt omkring och sedan var det helt ok. Fick även med mannen på en långpromenad i lördags och då passade vi på att prova lite nya vägar/ stigar. Pepsi gick lös hela tiden och var så duktig. Blev extra glad när två svanar lyfta ur vattnet och började cirkla över huvudet på oss.
Idag passade jag , Oscar och Pepsi på att åka hem till mor och far medans de andra tränade hoppning i ridhuset. Veckan som kommer består av mkt jobb då jag har utb. på tisdagar får jag jobba ifatt vissa nätter och då blir det jobb nästan varannan natt. Snart är det sportlov för barnen och hoppas bara det finns lite snö kvar för dem att ha kul i.

Lycka och jubel att äga en pudel

Oj, här var det inte uppdaterat på ett tag. Men å andra sidan har det inte hänt så mycket...
Allt rullar på som vanligt och alla mår bra. I lördags hade vi en mysig mellokväll hos grannen som avslutades med lite UNO. I söndags for Pepsi och jag till Abborreberg för att var med på pudelpromenad. Vi blev totalt 7 pudlar och fem mattar som umgicks på en härlig promenad mot Marby.
När vi väl var hemma blev det lite pusseltime för min del medans Pepsi tuggade ben i div ställningar..
Framåt kvällen blev tjejerna sugna på att ta en sväng till ridhuset för att hoppa sina hästar så det var bara att snällt följa med och sköta kameran.
Som vanligt skötte sig alla toppen och det är så kul att se hur de "växer" i hästarna och hittar de rätta knapparna. Det ända jobbiga var att transporten fastnade i halkan men med lite hjälp lyckades den ta sig loss. På måndagen blev det först en morgonpromenad ..
och sedan for vi in en sväng till stan för då var det dax för mig att ha lönesamtal med vår nya chef, Pepsi fick följa med och ligga i bilen för därefter tog vi en promenad runt strömmen i den vackra solen.
Lite trist att snön håller på att töa bort den kan väl ialla fall få ligga kvar över sportlover.....