GRATTIS <3

130329 föddes denna underbara lilla hund..........
Blessingtones Free Spirit (Pepsi) hans mamma heter Blue heavens foxtrot och pappa Djarkarta`s trick or treat. I kullen blev det två killar och tre tjejer.
När de var tre veckor gamla fick vi komma på besök.....jag blev så kär klart vi skulle ha en pudel.
Väntan blev lång och känslosam då det även var sista tiden med våran andra hund Atlaz.....<3 Men vid 10 veckor var det äntligen dags att flytta den lilla killen hem till oss
Oj, oj, oj vad kul med en liten valpis men det är också en hel del jobb.....från den dagen han kom har han varit en riktig glädjespridare och en supertrogen vän. Snäll, go, glad, pussig, tillgiven, busig mm.....listan blir oändlig för han är bland det bästa som har hänt mig.
Han är även poppis av resten av familjen men väljer alltid min sida :)
Jag hade bestämt mig tidigt att bara ha för sällskaps skull och inte utställning men ingen är ju sämre att man kan ändra sig så den 7 september åkte vi till Ödeshög på utställning.....
han fick fin kritik men dagen blev lång och i slutet orkade han inte STÅ...så vi fick nöja oss med Bir valp. Denna lille vovve får hänga med på det mesta och prova en del konstigheter...
ponnyridning var sissådärkul.
Det är inte klokt vad tiden går fort och att han redan blir ett år. Jag köpte honom som toy men han växte upp och blev en reslig Dvärgpudel <3
Inget är som väntans tider vill öppna NUUUU
En aktivitetsleksak som man gömmer godis i, den var först lite läskig men när man väl hittat belöningen var det kul....

På rull.............

Veckan har bestått av mycket bilåkande, hämtningar och skjutsningar av barn hit och dit...men några höjdpunkter har den innehållit. I måndags skulle bilen i på någon service så då fick jag ha lånebil......
den var helt underbar så den står högt upp på min önskelista. I onsdags tidigt, tidigt rullade vi iväg ett gäng tjejer till Ullared och shoppade en hel dag.
Alltid lika kul och trevligt, hittade massa fina kläder mm. I torsdags var först Lisa ägaren till Miragon på besök så Emily och hon var ute och red ett par timmar och kom sedan in på fika. Därefter blev det övningsskörning till vetten för Pepsis årsvaccinering och snurrade sedan runt på div gator i Finspång, hem i ca 30 min och sedan iväg igen för nu skulle Pepsi till frissan.
Han blev så kortklippt och fin min lilla bebis.... Idag slutade Emily tidigare så då packade vi ryggan och tog fika ute innan vi fixade stallet
Sedan blev det åter övningskörning till stan den här ggn för handling och hämtning av pappsen, vi tränade på rondeller 11 st hann vi med....övning ger färdighet....:)

Spring...

Mums godis gömt i en gammalt träd...
Blommor i trädgården

Audition............

Och så var helgen slut IGEN!!!! Tänk att ledigheten går så fort. Fler och fler vårtecken visar sig och solen blir allt flitigare vilket gör att humöret förhoppningsvis blir bättre.
Har sagt det förut och säger det igen...de lyckligaste stunderna är promenaderna med min fina Pepsi. I torsdags hade vi hand om grannvovven Linus en stund så då blev det först bus och lek i trädgården och sedan promenad.
Stor och liten <3
I fredags packade vi ryggan igen och gav oss ut i stormen. Hittade en stor sten i en kohage där det var lä så vi kunde inta en Daim cappucino och äpple.
Tvätt, städ, matlagning, mockning mm hinns oxå med på dagarna men det är ju inte så kul att skriva om och framförallt inte att fota. Lördagen började i stan för hämtning av bil och inhandling av sportkläder till Oscar, väl hemma fixades det lunch och snart anlände resten av familjen. På em var alla upptagna av sitt så jag fick gå själv med Pepsi.
Han börjar bli äldre och lite tuffare så nu vågar han gå lite längre ifrån mig men är duktig på att komma när jag ropar. Skulle så gärna vilja gå kurs så vi kan träna lite störning...
Vi tränade lite balansgång...
och inkallning....
Letade även lite vårtecken.
Har för en tid sedan ärvt en gammal spinnrock och tänkte försöka få till ett fint kort som tack men då vill Pepsi aldrig samarbeta. Tänke ialla fall ta ett av dessa kort...
Idag har jag varit med Oscar på audition för Sound of Music i 6 timmar, hur det gick vet vi inte men han hade superkul. Av över 300 sökande gick 50 vidare till idag och nu ska 4 killar väljas ut av de 11 som var med.
Medans vi var där var tjejerna i Mantorp på dressyrtävling. Emily segrade på Sessan med 67,241%...
och Wilma var nöjd fast poängen inte var så jättebra. Hon var glad över att kunna starta då Tizzi inte kändes helt 100 kvällen innan.
Många bilder blev det........

Depp......

Känner mig lite deppig men vet inte riktigt varför....gör alla måsten men inte mycket mer. Dagens promenad blev bara till stallet för det vanliga fixet och medans vi var där öppna sig himlen så det blev till att gå hem i spöregn. Kall, blöt och frusen blev min lilla prins så det fick bli ett skönt bad med föning efteråt.
Hade tidigare i veckan anmält mig till en klippkurs men strök den idag då jag upptäckte hur mycket päls han fått. Så jag ringde och bokade klipptid till honom istället, så nästa vecka blir det både trimmning, vaccinering för min lilla kille och jag ska till Ullared :)

Bläää

Nu var det ett tag sedan sist och lite har hänt... I fredags var en sorglig dag då fick grannens fina hund Casper somna in. En riktig gentleman som ville alla väl, han blev nästan 11år. Det var min Atlaz första lekkamrat så jag hoppas de nu ses igen och kan ha lite skoj. I lördags var det dags för årets första träningstävling (pay and jump på Mörtnäs). Hästar och tjejer var taggade för en rolig dag men, men så blev det inte...... Miragon betedde sig oroligt och konstigt i transporten vilket hon aldrig gjort förut, vi stannade till och såg hon trampat av det ena skyddet. Körde vidare då vi trodde det var det som hade stört henne. På plats lastade vi ur och såg att hon trampat av sig skon och även broddtrampat sig på benet (hoven) så det blödde. Det blev till att tvätta och lägga förband och stryka tävlingen.
Snygg var hon ialla fall. För Wilma och Sessan gick det bra det var deras debut och med bara en hoppträning tillsammans gjorde de två felfria rundor på 80 och 90 cm
Den dagen blev inte som vi tänkt och gav oss dessutom en hel del huvudbry som jag inte orkar skriva här. Pepsi var också med och tyckte hästarna kvittade men däremot fanns det en annan hund som var mkt intressant. Att se men inte rör det är svårt. På kvällen var det dags för 40 årskalas. Det var mkt trevligt med god mat och härligt folk.
Söndagen bestod av hagmockning och massa mys med pållarna som undra vad vi gjorde i deras hage. Och på em blev det skogspromenad.
Kvällen avslutades med UNO och gofika hos grannen Veckan som kommer nu består mest av massa möten och jobb......

Vilka dagar!!!!!!!!!!

Helt otroligt vilka vårdagar det varit och alla föll in på mina lediga dagar. I söndags efter jag sovit klart kom mor och far på besök så då tog vi en promenad till sjön med go fika och hade så mysigt. Hittade oxå årets första tussilago.
I måndags blev det trädgårdsstädning tillsammans med Oscar, bort med allt gammalt visset så det nya kan få grönska. Som avslutning körde Oscar även agility med Pepsi.
I tisdags tog jag och Pepsi fikakorgen med till skogen och hade picknick i en solig glänta. Grönskan är otrolig.
Undrar om mattes kaka är GOD.....
Gav mig även ut på årets första löprunda som gick helt ok, men attans vilken träningsvärk jag hade dagen efter. Men det hindrade inte ifrån att gå nya promenader......
hann även med en ny springrunda på de onda benen. Idag har jag bara flängt runt, först övningskörde Emily till Färjargården där det blev promenad längs strömmen med Pepsi och där luktade allting väldigt gott för oj vilket dragande i kopplet. träffade också en hund som var söt och massor av änder. När vi kom hem igen blev det lunchmellis med Oscar innan vi for till stan igen och den här gången till Östgötateatern för audition till Sound of Music som Oscar vill vara med i. Först fick han sjunga för en pianist och därefter fick de som gick vidare även sjunga för kapellmästaren och det gjorde han så nu får vi vänta på besked....spelar egentligen inte så stor roll hur det går men han tyckte det var såå kul så vi får väl hålla lite tummar. Han hem en liten stund igen innan det var dags att åka och jobba.
Tänk om man fick jaga dessa......:)

Sol och vind

Hann inte se så mycket av solen idag då jag mest sov men passade på att promenera med mina "små" killar innan den gick ner. Det blåste rejält. Brrr.
Måste även passa på att berömma min Wilma som idag tillsammans med Oscar red alla 4 hästarna. Det var första gången hon red Miragon och det hade gått jättebra. Hon sa att nästa pålle ska vara en storhäst även för henne :)
Och sedan det bästa av allt.....
RÄTT LÅT VANN !!!!!

Häst är bäst!!!

Att skaffa hund är nog det bästa jag gjort, skulle nog aldrig vara ute och uppleva den vackra naturen eller gå massa promenader i ensamhet. Försöker även på varje promenad lägga in små träningspass, sista tiden har vi provat lite inkallning och det är svårt att bli platsad och sedan se matte gå ifrån.....
När jag tänker efter har vi faktiskt tränat på stanna kvar då jag fotat honom, men det är bara en armlängd. Så kommer vi då till mitt andra stora intresse nämligen häst. Rider inte mycket då jag har fullt upp att sköta stallet, hunden och hushållet men tillbringar ändå så mycket jag hinner med dem. I torsdags blev det nästan hela dagen först en morgonpromenad men Emily på Miragon...
sedan en eftermiddagspromenad med Oscar på Magnum....
och på kvällen for vi till Långkärr för dressyrlektion med Tiziana och Sessan...där träffade vi även Jenny :)
Idag var vi ute i nästan två timmar i stormen, fixade först stallet (mockning efter 4 pållar) och gick sedan till ett litet vattenfall där det dånade och rann massa vatten. Pepsi var glad och nyfiken försökte komma nära vattnet men hittade inget bra nedgångsställe som tur var för längst ner var det geggigt.
Ikväll kom suget efter någon efterrätt så då bakade jag petit-chouer och gjorde sedan semla på dem. Aldrig provat förut men en riktig succé då de inte blev så mastiga.

Scandinavium 2014!!!!!!

Måste börja att berätta om mitt nya inköp....känner att jag börjar bli lite prylgalen, men har upptäckt hur mycket lättare allting blir med rätt saker.
Detta är en fön till hundar och den blåser som max 50 m/s men är ställbar, har provat den och är jättenöjd. Den är tystgående och Pepsi verkar gilla den. Använde innan en vanlig hårfön men den luktade alltid bränt efter en stund (ca 30 min). Fördelen med denna är oxå att man kan rakföna så man får ut krullet, det krävs en viss teknik så jag kan bara bli bättre.
I lördags var det äntligen dax för en av årets höjdpunkter nämligen resan till Göteborg för att titta på hästshowen och den fantastiska mässan. I år blev det jag och Wilma då Emily valde Avicii istället. Vi startade tidgt från Skogslotten 04,00 på morgonen och var framme runt halv nio. Vi såg på undebart vackra och duktiga hästar i både hoppning, dressyr, gymkana och hittade oxå lite smått och gått på mässan. Som vanligt blev det inget till mig men det vi köpte var bla. annat fina grimskaft, nättäcke, glitterpannband, jacka, armband, hundtäcke, hästgodis, magic brush, handskar, manspray mm. Vid 23 tiden rullade vi igen och kom hem vid 03-tiden. Det blev en lång men trevlig dag då även sällskapade med Annica, Elsa och Frida.
Efter en lång sovmorgon var det så skönt att ta en promenad på ca 5 km till sjön. Viktor gjorde oss följe och Pepsi gick lös hela vägen. Han är så duktig och lyhörd hoppas det håller i sig så han kan fortsätta springa fritt där det inte finns några faror.