Höstlov!!!

Denna vecka har barnen lov från skolorna och livet blir väldigt lugnt, då vi är fler som kan hjälpas åt med alla sysslor. Att hitta på aktiviteter som passar alla är svårt så därför har vi mest varit hemma.
 
 
Gosar med våra vildingar som inte vill vara stilla på kort och varit på skogspromenader med Pepsi.
 
 
Lite kantareller finns fortfarande
 
 
Oscar lekte godissök i träd
 
 
 
Trots att nästan alla löven ramlat av är det vackert inne i skogen 
 
 
Vi har oxå tillverkat en halloween pumpa som lyser vackert på trappen
 
 
Pepsi har fått ett bad och lite föning på det då han varit hos frisören 
 
 
 
 
 
 
 

KM helg

En lugn och mysig helg har tagit slut. I fredags var jag en sväng på Wilmas skola på vernissage innan helghandlingen.
 
 
Här är utsikten från skolan
Satte även upp en skylt på ytterdörren hemma
 
 
I lördags var det Km i dressyr och Wilma deltog på Tiziana. Det fick den bästa procenten någonsin så det var bra fast det var ju bara en klubbtävling men kul att utvecklingen går framåt.
 
 
På kvällen hade vi Klas, Margareta (Pepsis uppfödare) och Rebecka här med mycket häst och hundprat
 
I dag tog vi ny sväng till Skogslotten för att titta lite på hoppningen, tyvärr hade jag en tid att passa på em så vi hann inte se så mycket. Såg endast Km klassen för lektionsryttarna. Hemma blev det en liten promenad
 
 
Vi passade oxå på att hälsa på Elgsjögårdens Älg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redan fredag!

 Denna vecka har rullat på ganska fort fast inget speciellt har hänt, vädret har varit lite halvkasst så tiden har mest spenderats inne. Har haft ett städryck så nu ser det rätt ok ut i div skåp och låder, att man kan samla på sig så mkt skräp.
 
 
Måste lägga upp en bild på familjens nykomlingar här ca tre veckor gamla
 
 
 
Lite bilder på våra pållar som har lite tråkigt då de står i sjukhage som sällskap åt Sessan
 
 
 
Så här låg min lille vän och väntade medans jag bar allt skräp till bilen
 
 
 
 
 
 
 
 

Gråtrist

Helgen har inte bjudit på det bästa vädret men har varit helt ok ändå. I lördags var sista valpkursen och vi tränade en hel del på spårning vilket Pepsi var jätteduktig på. Han tog farväl av sina nyfunna polare och både han och jag hoppas att vi kommer synas framöver.
 
 
Här ett kärt återseende med Pepsi, Hilda och Molly
 
 
Till avslutning fick de små springa löst och busa av sig, här Pepsi, Hilda och Buster
 
I söndags fick jag besök av min barndomskompis Kristin och hennes dotter så då passade vi på och ta en skogstur och plocka lite mossa
 
 
 
På kvällen fick jag ett litet ryck att städa skåp och hittade då ett gammalt memory som Oscar och jag spelade i sällskap av Pepsi
 
 
 
 

SNÖ........

Dagarna rullar på och det händer inte så mycket just nu.Vi går våra promenader och kämpar på med alla löv som täcker gräsmattan.
 
 
 
I morse när jag kom hem från jobbet möttes jag av en vit matta...
 
 
Då solen vågade visa sig fram försvann det mesta och dagen blev fin men kall
 
 
 
 
 
 

Ullared

I tisdags var det äntligen dax en av årets höjdpunkter, alltid lika kul att åka dit. 
 

 
Frukosttime....
 
 
mitt favoritvaruhus, man blir alltid glad, nöjd och fattig
 
 
Pepsi fick vara på minisemester hos mor och far eftersom jag jobbade heldag på onsdagen. De har lite vindsrensning och hittade min gamla babyklänning som tydligen passade honom (min lille stackare) men lite gulligt ...
 
 
Efter att jag hämtat hem Pepsi blev det en tur till stallet för de vanliga sysslorna och en massa mys med Magnum ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tandis

Idag blev det till att stiga upp tidigt då jag hade tandläkartid i Blacka 8,40. Lämnade Pepsi och Emily hos mamma och pappa så slapp de vänta i bilen. Tänderna mådde bra även i år så nu kan det gå ett år till....Åkte tillbaka till mor och far och städade bilen från däck till tak så nu är den fin till den stundande Ullaredsresan. Blev bjuden på både fika och mat så det var bara att handla lite matsäck på väg hem.
 
 
Pepsi fick vara bunden vilket han tyckte var helt onödigt och såg ganska deppig ut
 
 
 

Premiär

 
 
Vaknade även idag upp till ett strålande väder. Tror nu att sommaren är slut så idag var det dags att ta upp flotten nere vid sjön.
 
Pepsi var en riktig cooling så han sprang och lekte i vattnet
 

Oscar passade på att träningspaddla när Viktor jobbade med flotten
 

Pepsi provade också på att åka kanot
 
 
Det var nästan spegelblankt
 
 
Årets första och förmodligen sista kanotturen
 
 
 
 
 
 

Guld!!!

Just nu ser det ut som guld ute. Eftersom jag sov bort över halva dagen hanns det inte med så mycket men lite städning i trädgården och en liten promenad innan kvällsmaten blev det ialla fall. Min lille voffs börjar bli lite långhårig så nu är det snart dax att bestämma hur frisyren ska vara. Jag tycker själv att han är fin i sin lejonbringa men en nerklippt pudel är lättare att sköta. Hm.....
 
 

Skogen

En av de vackraste platserna att gå på just nu är skogen alla de vackra färgerna och en glad hund som kan springa lös. Snart börjar jaktsäsongen så då får vi inskaffa en sele så får det bli spårlina istället. Var igår hos uppfödaren som hjälpte till med lite rakning och så blev det fika en massa prat och Pepsi fick busa med sin syster Ella.
Sov länge idag då det är jobbhelg så passade sedan på att ta en promenad innan det är dax för alla sysslor i hemmet.
 
 
Alltid lika pigg och glad
 
 
 
 
Näsan styr och det luktar gott överallt
 
 
 
Tiziana och Magnum väntar på lunch
 
 
 
 
Så här trött blir man efteråt ♥
 
 
 
 

Effektiv

Oj vad man hinner mycket när man går upp tidigt. Började dagen med bakning av både matbröd och kaffebröd innan det var dax för städning. Skjutsade Emily till bussen och tog sedan promenad till stallet.
Spanar
 
 
När vi kom hem blev det dusch och föning för ikväll ska pälsen trimmas lite.
 
Lite suddig men,men...
 
Helloooo....
 
Så här fin blev min lille kille  ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tråkdag!!!

Gick upp tidigt för att ta pållarna tillsammans med Emily. Vädret var rätt trist och grått så det tog bort humöret. Försökte komma på något kul att göra så det blev att tvätta lite fönster. Tog sedan en tur till Finspång och Arken zoo vilket Pepsi gillar. Inhandlade lite tuggben och hälsade på en storpudel, fortsatte sedan färden till Blacka och lunchade hos mamma och pappa som hade röjning i äppleträden. Pepsi hittade de sista äpplena på marken och smaskade lite. Väl hemma väntade i vanlig ordning mockningen och sedan skulle Tizzi rakas men det var vi inte överens om så hon får se ut som en isbjörn i vinter.
 

Kurs!

En av de bästa dagarna på hela veckan. Det är så kul att gå på valpkurs både vad det gäller att träffa andra hundar och deras ägare men framförallt att träna in nya saker. Pepsi har också en liten favoritkompis där, en liten Hilda som gör hela hans kväll. Idag blev det promenad i Finspång centrum med diverse möten och sedan gick vi till bruksparken. Där blev tränade vi möten och hade även koppelträning. Som avslutning blev det lek på lekplatsen. Innan vi åkte dit umgicks vi med kattungarna som Pepsi tycker om att passa och pussa på.♥ 
 
 
 
 

Gärdet

Det är så härligt att gå promenad på gärdet och Pepsi kan springa av sig lite energi. Därefter blev det mockning i stallet. Nu ska det lagas pankisar till allas förtjusning.
 

Helgen!!!

En helg som gått i ett. Hade mor och far på besök i fredags på en härlig skogspromenad på ca två timmar med fika och en glad lösspringande Pepsi runt benen. I lördags blev det en sväng till Lilla Hageby där Wilma avslutade sin resa med Sniffan på bästa sätt genom att vinna stilhoppningen och Pepsi fick luncha i det gröna. Och igår söndag for vi till Köping för provridning av en ny ponny