Skidåkning

Att åka längdåkning var något jag höll på med mycket när jag var ung och de är så kul att Emily delar mitt intresse för detta. Vi har varit i Rejmyre ett par ggr och åkt i spåret och det hoppas jag att det blir mer av bara de spårar till det igen.
Pepsi mår just nu bättre än någonsin...tror inte jag skrivit om hans dilemma här men för ett par veckor sedan började han kräkas igen och matvägra så då blev det ett besök hos veterinären. Efter blodprover och bukröntgen fann de inget direkt fel på honom men han hade lite högt levervärde. Vi åkte därifrån med en vovve som skulle gå på skonkost ett tag och sedan återkomma efter ett par veckor för ett nytt blodprov.
Älskar hans underbara stilar som här när han ligger på rygg och tuggar ben <3 Har under hösten funderat på att köpa en hurrta Y-sele för ev spårning mm och hittade en sida på internet som sålde dem billigt och de hade även värmetäcken. Vet inte om Pepsi blev så glad i sakerna men jag blev eftersom de passade bra.
I onsdag var jag och Emily inne på ticket och bokade våran sommarresa så det blir en vecka till Turkiet (Side). Var i Turkiet för tio år sedan och det jättefint.
Här ska vi bo
De sista dagarn har det varit ett riktigt skitväder ute bara blåst och en massa snö som piskar i ansiktet. Har man djur får man ändå pallra sig ut. Idag provade vi selen och han tyckte ialla fall att den var toppen att gå i. Det är så kul att det fungerar så bra med den nya hästen hon är så snäll och rar, de andra jagar lite på henne men hon går bara snällt undan. I tisdags lastade vi transporten full och åkte på dressyrträning, Wilma red Sessan och de börjar hitta varandra mer och mer. För Emily blev det första lektionen på Miragon och de skötte sig exemplariskt. Miragon är väldigt social och kommer gärna fram i hagen för en liten pratstund.

sol och värme...

ja det hoppas jag att det blir. Har idag beställt en resa till Malta för mig, Viktor och Oscar. Jag och tjejerna ska åka i sommar då det är svårare för dem att ta ledigt från skolan nu.

Jobb..

Äntligen fredag säger de flesta men för min del är det jobbhelg. Ser fram mot nästa vecka då jag bara jobbar en natt....Har de sista dagarna varit en hel i stallet och även varit med när Emily ridit sin nya häst. De är fina tillsammans och tror att det här kan bli riktigt bra. Underlaget är ju inte det bästa att rida på men Miragon som hon heter tar det med ro. Efter att alla dagens sysslor blev gjorda hanns det även med en myspromenad med Pepsi som fick spralla av sig i skogen.
Det här är en av mina favoritplatser att fota på, det är en gammal rotvälta med hål i. När vi kom hem hanns det även med lite mys i soffan <3
Det timmar jag inte ska sova i helgen finns det mycket planer då jag har hört att barnen vill till bla ridhuset, Yxbacken och skridskoåkning. Få se vad det blir.........

ATLAZ

Har haft en häktisk tid och då inte hunnit med mer än det vanliga så därför har jag inget nytt/ kul att komma med här på bloggen. Tänkte därför passa på att presentera familjens första hund ATLAZ.....
Han var bara några veckor gammal första gången vi sågs och helt underbar. Han var en blandning mellan Borzoi, Sankt Bernard och Grand Danois. Vi visste att han skulle bli stor men inte hur STOR.
Benen växte i ett rasande tempo som tyvärr orsakade lite felställda framben och stela bakben, var på många undersökningar tills det konstaterades att han skulle kunna leva ett gott liv och inte ha ont. Han fick även en missbildning på tredje ögonlocket, så då blev diagnosen skönhetsfel...tur vi inte köpte honom för utställning. Han blev ca 82cm hög.
Han gillade aldrig att simma men vada i vatten var toppen.
Han var min ständiga följeslagare och älskade långa härliga promenader men det absolut bästa han visste det var SNÖ, han var en riktig vinterhund
Det speciella med Atlaz var att det fanns bara en som såg ut som HAN.
Att ligga still i skogen för fotografering gillade han inte för då kunde man få småkryp i pälsen.
Det här är sista promenaden med min fina vovve den 28 maj 2013 bara några timmar senare åkte vi till vetrinären där han fick avsluta sitt liv. Han blev bara 4 år och två månader. Hela familjen var samlad och tog ett sista farväl. Att se honom ta sitt sista andetag...att inte kunna väcka...... Vi tog med honom hem och begravde honom i trädgården.
Anledning till att han togs bort var att han inte gick att lite på. Vi kunde aldrig låta någon klappa honom eller ta med till okända människor för då kunde han bitas när man mins anade något. Han älskade sin familj lika mycket som vi älskade honom, men att leva isolerat var inget som någon av oss gillade och jag tror inte att Atlaz mådde så bra. Hans opålitlighet blev värre med åren och hade han dessutom ont så kunde han morra även till oss. Han är nu en ängel i himlen och får springa fritt på de gröna ängarna. Jag saknar honom så det gör ont men vet att det var rätt beslut.......

Häst!!!

I fredags var det till att gå upp tidigt då det var dax för hovslagning och innan dess skulle hela stallet vara fixat. For därefter till stan och hämta Emily för strax efter 12 rullade hennes nya storhäst in på gårdsplanen...
Det är ett sto på 7 år som är ca 168 hög, har tävlat 110 i hoppning och även provat på terrängbana.
Vi har letat i snart ett år efter en passande pålle att ha på foder och äntligen har vi nog funnit det vi sökte så nu hoppas vi att allt kommer bli bra. I lördags packades det matsäck och sedan gick vi med grannarna till pulkabacken......
....hundar, barn och vuxna hade en trevlig stund, tyvärr blev det lite för mycket snö och kallt för min lille vovve så vi gick hem lite tidigare. Och idag söndag har jag bara tagit det lungt och stuvat in de sista julsakerna i garderoben, rakat nos, samt varit ute på en pulsig promenad med mannen och Pepsi.
Mycket snö var det.....

Vintrigt

Dagarna har rullat på och bloggen har fått stå ett tag då det finns lite annat att fundera över....jag är i allafall glad över att snön ligger vit och fin. I lördags hade vi besök av Jenny och Lykke, vovvarna träffades på valpkursen i höstas och jag har sedan dess tyckt att det vore kul om de kunde leka ihop någon dag. Att hitta just en dag var inte det lättaste men skam den som ger sig.
Det var svårt att fota dem för de var sällan stilla, men oj vad kul de hade :) På kvällen var hela familjen samlad för ovanlighetens skull och då åt vi allas favorit ...plankstek...
Söndagen bjöd på en otroligt vacker fm så då tog jag, mannen och Pepsi en härlig skogspromenad
Och på kvällen hade vi julgransplundring med grannarna så nu är julen ute även hos oss. -13 grader sa termometern att det var på måndagsmorgon och det kan nog stämma för rackarns vad kallt det var när Emily och jag gick för att ta ut hästarna. Meeeen så vackert.....
Kylan höll i sig hela dagen och det blev många men korta promenader med Pepsi då han mest gick på tre ben och frös. Åkte hem till mamma och sov över där och passade då på att ta kort på pappas bock som äntligen fick uppleva snö..
Pepsi mår som en prins där och blir lagom bortskämd. Eftersom de inte har inhägnad tomt blir det en hel del promenader i samhället.
Bjuder på sista bilden som inte är till min fördel men.......så mysigt :)

Frisören...

I tisdags var det dax för bad och fön igen men den här gången var det även dax ett besök hos frisören. Pepsi har ju sparat ut sin lugg så han ändast ser när han har uppsatt i tofs...
eftersom det är ett pyssel med detta bytte vi helt enkelt frisyr.
Han blev även nerklippt runt kroppen men har fortfarande mycket gosig päls kvar. Han ser yngre och spänstigare ut. Han har ett riktigt pudelkrull.
Traskar forfarande omkring i mina sommar gummistövlar som jag köpte i höstas och tyckte då de var onödiga eftersom vintern snart skulle komma. Tur att man inte är dumsnål jämt...
Att dennna bild är tagen den 9 januari är helt otroligt då gräset växer på gärdet
Jag tror knappast att det är sant men ikväll snöar det...hoppas det kommer för att stanna ett tag :)

Stallet

Hade ett jättetrevligt nyårsfirande tillsammans med grannarna. Vi började i Norrköping med att gå nyårsvandringen som var fantastiskt vacker med ljus, sång och närmre 6000 marschaller....
 
 
och sedan åkte vi hem till dem och fixade till maten. Viktor fick vara med till 22 innan larmet gick och det visade sig vara en rislykta som kortslutit elen så en massa hushåll i bla Kimstad blev strömlösa.
Han kom hem och firade tolvslaget med oss innan han for vidare för att laga annat den hade fört med sig och kom sedan inte hem förrän fem. Vi andra roade oss och spelade spel mm.

Mycket tid har tillbringats i stallet de sista dagarna för städning och rensning av gamla saker.
Det är inte klokt vad man samlar på sig och spara trasiga grimmor mm. Har även sopat tak och väggar rent från spindelnät.
 
Jag har även hunnit med mysiga promenader med Pepsi. Häromdagen var även grannen med med sin ena voove Linus så då fick de båda springa lösa i skogen vilket var mycket uppskattat av Pepsi som aldrig har haft fyrbent sällskap förut.
Jag håller oxå på som bäst att tömma frysen på olika bytter mm med div kakor i så mycket fika blir det.
Mums sa Pepsi och satt troget och vänta tills familjen var samlad :)