Sunshine!!!!

Ja inte kan man klaga på vädret.....klarblå himmel och sol, dock lite svalare nu ett par dagar men varför klaga.
I söndags blev det en långpromenad runt det stora viltvattnet för att kolla fågellivet men det var ovanligt lugnt istället hittade vi massor av abborrar som hoppade i bäcken och fastnade mellan stenarna. Där fastnade grabbarna länge för att rädda så många de kunde ( inte varje dag man plockar abborrar med händerna). På väg hem gick vi också förbi det stora bäverbygget...
väl hemma fick vi njuta av Wilmas goda påsktårta.
Måndagen till bringades i Skärblacka hos mor och far med god lax tillsammans med syster och hennes familj.
I onsdags var det äntligen dags att gå den fina vandringsleden Glansgruvan, tillsammans med mamma och pappa och lille Pepsi packade vi fika och traskade sedan iväg....
Det började med backe upp till kalkbrottet...
en mäktig plats med härlig akustik....
här en förvirrad lite Pepsi som hörde sitt namn eka när vi ropade....
Sedan fortsatte vi längs en massa gruvhål som kunde vara mellan 70-122 m djupa så här blev det koppel på så att min lilla röd inte skulle trilla i
längs leden fanns bänkar lite här och där...
Det var en underbar terräng att gå i och helt plötsligt kom man fram till detta ....
ett litet gulligt dass och bredvid en jättefin grillkåta...
Här stannade vi för vår fika, de hade även tänkt på fåglarna.....
Var man än tittade så var marken full av vackra blommor...
blåsippor, vitsippor, rödsippor, gullvivor och blommande harsyra mm.
Vi passerade också många gamla kalkugnar...
och även denna konstiga gran (Ormgran) som genom mutation inte kan bilda sidoskott på grenarna utan växer bara som långa ormar.
Hann bara hem så var det dags att följa med Emily och Miragon på hoppträning.
Idag blev det först en tur till Finspång för att fixa pass till Oscar och sedan en liten promis innan mockning och pälsvård på Magnum.
Hade min lille buse lös först men eftersom han ville busa med Magnum som tyckte det var läskigt fick det bli koppel på, trist tyckte Pepsi som ville busa och framförallt hålla i grimskaftet.
Jobbar nu bara i natt och är sedan ledig i 10 dagar förutom en planeringsdag
 

Påskafton....

bjöd på ett strålande väder. Vaknade upp till klarblå himmel och plockade fram lite trädgårdsmöbler för imorgon ska det grillas.
 
Hann lagom gå en promenad med Pepsi så dök våra påskgäster upp, Robert med sina barn. Som tradition i våran familj har vi alltid en påskäggsjakt där jag fixar lappar med en massa platser på som jag placerar ut i trädgården och sedan ska barnen springa runt och samla in dem och bilda att ord av bokstäverna som står på baksidan. Platsen de då får fram DÄR är påskägget. Detta är en fajt kan jag lova då ingen vill komma sist... Känns som det nyss var jul och vi ätit buffémat så blev det bara ett litet påskbord i år...
 
men det var gott trots att jag inte kunde ta ngn snaps... Efter inatt är jag ledig ända tills torsdag och det ska bli sååå skönt då jag ligger efter i sömn, för varje morgon vid 05,30 till ca 8 knackar en skata på våra fönster grrrr Imorgon ska det säljas bingolotter och även hinnas med en långpromenad runt våra viltvatten som nu är fulla av fågelliv :)

70 årskalas!!!!!

Den 16 april fyllde min mamma 70 år och hon valde att fira den dagen hemma hos oss. Jag åkte iväg på p-möte på fm och när jag kom hem var de där och satt i solen tillsammans med barnen.
 
Jag hade förberett det mesta dagarna innan som ommöblering och dukning så det var bara finputsningen kvar.
 
Vi tog det lugnt och passade även på att ta en promenad till stallet där barnen höll till för lite körning/ ridning
 
Framåt kvällen kom min syster och hennes familj och då åt vi exotisk planka och här lite bilder från kvällen..
 
 
 
 
vi åt och kaffe och gräddtårta med hallon på...
 
vi hade en mycket trevlig kväll
 
 
Idag har det varit en lååång och tråkig dag...började med lite övningskörning till Finspång där det blev promenad med Pepsi och handling sedan hem och inte göra någonting alls, en ny promis till stallet och plockade lite vitsippor
 

USCH!!!!!

Idag var det åter dags för spa på min lilla guldklimp. Hittade en i duschen och två under föningen som hade bitit sig fast på honom. Hatar de små krypen så nu blir det att skaffa bekämpningsmedel.
Ska prova detta då han inte kan ha halsband eftersom det sliter på pälsen.
Som belöning fick han tjuvstarta lite med sitt påskägg

Löpning!!!

Varit duktig och kommit iväg på två springrundor denna vecka, inte lång och inte fort men det är alltid en början. I fredags var Pepsi och jag på jakt efter påskris och den blev spännande med både tranor och räv
I lördags tog vi en tur till Abborrreberg för att gå pudelpromenad. Det blev fem pudlar och deras mattar, vi gick en sväng i spåret och sedan en mysig fika vid lusthuset och då fick vovvarna leka av sig
och idag söndag åkte jag, Emily och Oscar till Risinge kyrka och tittade på påskspel
Då barnen har påsklov blir det nog lite mindre stalltid och mer förberedelsetid för lite festligheter denna vecka :)

Sele??????????

Tog idag en tur till Maxi för att prova sele på Pepsi....köpte för en tid sedan som är lite stor då han lyckas få ena frambenet fel när den glider fram.
Köpte den blå i stl 60 och han blev så snygg i den.........men nu måste vi ha mindre och testade då 55 som också glider fram lite och stl 45 går knappt över huvudet. Ett stort problem har uppstått för det är en hurta Y-sele jag vill ha. 50 skulle vara perfekt men det finns inte, återkommer om detta när vi provat vidare.

Kallt!!!!!!!!!!

Känner mig kall frusen och allmänt ruggig och vädret hjälper inte till. Har haft ont i ryggen sedan i fredags en vandrande värk från nacke och ut i vänster skinka, känns som det är på väg åt rätt håll men inte helt bra....så nu har jag gnällt färdigt. När jag vaknade i fredags möttes jag av ett strålande väder så humöret var på topp med bakning, promenad, grannfika och kvällsuno.
I lördags var vi på kalas i Blacka och firade Peter och Daniel, alltid lika gott och trevligt. Även Pepsi verkade nöjd då det var en till vovve där. En Pumikille som inte ville leka men att umgås gick bra. I söndags var det provapå Agility på klubben och jisses vad duktig han var min lilla stjärna, blev tyvärr inga bilder men han provade på och lyckades med allt. Ångrar nu att jag inte valde den kursen men hoppas det finns fler tillfällen och vi kan ju åka dit och träna på kvällarna. Så här såg några av hindren ut.
Han hoppade även vanliga hinder, svängd tunnel och slalom. Det börjar även bli fint i rabatterna nu när blommorna kommer upp.
När vi var ute och gick häromdagen var det några tranor som flög och kraxade som Pepsi började jaga. Med siktet inställt uppåt satte han full fräs över gärdet och missade den leriga bäcken....plask och fortsatte sedan sin jakt innan han till sist gav upp. Det var bara att duscha halva hunden och ta i lite balsam för att få ordning på rackarungen som sedan lade sig för lite mys och tork från värmefläkten.

LOVE !!!

Varje årstid har sin charm men just våren innebär en hel del jobb... mycket ska fixas i trädgården, fönster ska tvättas och sist men inte minst så ska hagen mockas....
ett ganska slitigt jobb men mysigt att umgås med de nyfikna fyrbentingarna som gärna kom fram för en gos stund. Pepsi följer med nästan varje dag till stallet då jag ska mocka, men då passar jag alltid på att gå omvägar dit för att kombinera det med promenaden.
Att springa fritt på de stora fälten är bland det bästa som finns. Denna kväll passade vi även på att gå till Holpen "våran vackra sjö"......
det var en helt fantastiskt vacker kväll och sjön låg helt spegelblank. Så kom 1 april och alla skämt.....men för mig är det en av de dagar som betytt mest då jag blev tillsammans med min man för 24 år sedan <3
som ni ser var han lockig i håret så det är nog därför jag skaffat mig en pudel :) Vårens blommor blommar för fullt...
Idag gjorde vi en utflykt till Svärtinge och hälsade på Jenny och hennes Lykke. Vi var där i ett par timmar och hundarna lekte för fullt medans vi pratade och fikade. Pepsi upptäckte ganska snart att hon var en snygg tjej och blev sååå kär, han var ganska envis på henne men hon var duktig och sa ifrån så de hade nog rätt kul ändå. Försökte fota på dem men det blev mest suddigt så dessa blev bäst..
det var en trött hund som snällt följde med hem. Har idag även anmält oss till en kurs som ska bli spännande...